shownav

Info

Canvas Festival – Paikallista musaa ja ruokaa, skeitattavaa taidetta, katukulttuuria ja bileet vanhalla tehtaalla!

Canvas Festival on uusi K-18 kaupunkifestivaali, joka järjestetään 30.-31.8. Kankaan vanhoissa ja rouheissa paperitehtaan raunioissa. Eka vuosi mennään paikallismeiningillä ja DIY-hengessä. Canvas Festival on suunniteltu monivuotiseksi perinteeksi joka elää ja kasvaa paikallisten‚ eli sun ja mun haluja kunnioittaen.

Kankaan tehdas on ihan Jyväskylän keskustan vieressä. Paikalle pääset pikaisesti lättähattujunalla keskustasta, pyörällä tai kävellen. Rakkaan fiksisi tai mummomankelisi voit jättää vartioituun pyöräparkkiin. Älä tuu omalla autolla paikalle, et kuitenkaan poistu ajokunnossa.

Ekana vuonna teemana on paikallinen musiikki, paikallinen ruoka, skeitattava taide ja comfort zone.

Tapahtumaa järjestää iso talkooporukka, joka koostuu Keski-Suomen kovimmista kulttuurituottajista. Kertokoon jokainen omin sanoin tapahtumasta:

Ossi Valpio / Jani Porkka – Paikallinen musiikki

”Jyväskylän katukulttuurin tekijät yhdistyvät Kankaan tehdasalueelle tekemään urbaaniunelmista totta!

Olemme saaneet kunnian järjestää yhteisvoimin festivaalikokonaisuuden jossa elävä musiikki, DJ-kulttuuri, graffititaide, skeittaus ja katutanssi kulkevat iloisesti yhdessä koko kauniin lauantaipäivän ajan.

Festivaalin toteutus luodaan yhteisvoimin ja kaikki pääsevät vaikuttamaan lopputulokseen. Canvas on kaupunkilaisten oma päivä iloita ja toteuttaa itseään!

Päiväohjelmassa mm. katutanssibattlet, graffititaidetta, skeitattavaa taidetta, open mic ja DJ-teltta.

Iltaohjelman avaa JKL taustaiset orkesterit Soul Valpio Band sekä Yona ja Orkesteri Liikkuvat Pilvet ja Klubikollektiivi JKL All Stars kokoaa yhteen ulos ja sisälle kaupungin kovimmat DJ:t tanssittamaan juhlakansaa. Tästä ei voi päivä parantua!”
- Ossi Valpio (Soul Valpio Band)

”Canvas festivaaleilla esiintyvät JKL All Stars DJ:t osoittavat ettei tuoreita soundeja etsiessä tarvitse lähteä Päijännettä pidemmälle kalaan. Illan aikana tiskijukat vaihtuvat levysoittimien takana tiuhaan tahtiin ja musiikkityylit heidän mukanaan, mutta jalkoja liikuttavat sävelet ja luihin iskevä basso tulevat kuulumaan Kankaan vanhan paperitehtaan saleissa vielä seuraavan päivän puolellakin.

JKL All Stars on vuoden ikäinen Jyväskylän tapahtumatoimijoiden yhteenliittymä, joka järjestää samalla nimellä kulkevaa minifestivaalia. Heidän bileensä toimivat loistavana läpileikkauksena Jyväskylän klubiskeneen, sillä kollektiivin taustalla häärivät sellaiset tutut porukat kuin Dreadmark, Juostenkutsut, Selektio, Skål, Hear, CY, Lupi!, SoundI, Beat Illusion, Visio, Suontaustavalot, Gimme the Dance, Damn Girl ja Deep Cuts. Tsekaa facebook.com/jklallstars”
- Jani Porkka (JKL Allstars)

Petro Kukkonen – Skeitattava taide

”Canvas Festival tapahtuma-alueelle rakennetaan nuorten taiteilijoiden ja paikallisten skeittareiden suunnittelema taideteos. Yliartsua hipistelyä on kuitenkin turha odottaa. Puhutaanhan nyt kuitenkin skeittauksesta.
Taideteos on avoimesti yleisön käytössä koko tapahtumapäivän ajan. Parhaimmille rullaajille tiedossa vimosen piälle siistejä palkintoja. Skeitattavalle taideteokselle etsitään kiinteää sijoituspaikkaa, jotta nähty vaiva saataisiin palvelemaan Jyväskylän nuorisoa tulevina kesinä. Pitkällä kaavalla mietittynä tapahtumahan voi ammentaa Jyväskylään 1 parkin lisää / vuosi.”
- Petro Kukkonen

Pessi Peura – Paikallista ruokaa

”Festivaaliyleisölle tarjoillaan tarkkaan valitun ruokatoimittajan valmistamaa rehellistä ruokaa. Ravintolatarjonnan teemana on rehellistä ruokaa läheltä ja luomuna niin paljon kuin mahdollista. Hintataso pidetään kuitenkin festivaaliyleisön lompakoille kohtuullisena. Tarjonta jakaantuu kolmeen kategoriaan liha, vege ja herkku. Löydät siis rehellisen ratkaisun isoon nälkään niin lihaisessa kuin kasvismuodossakin ja löydät herkutteluvaihtoehdot, joihin et varmasti ole usein törmännyt. Valmistaudu siis ilottelemaan hyvällä ruoalla ja maukkaalla sihisevällä!”
- Pessi Peura

Comfort Zone

Comfort Zone on enemmänkin ajatusmalli, kuin mikään fyysinen paikka tai asia. Tapahtumissa yleensä ärsyttää se, että jää näkemättä asioita jos mä nyt tähän nurtsille istahdan, tai jos jää nauttimaan sihisevää. Festarialue rakennetaan niin, että on oikeastaan ihan sama mihin istahdat tai kellahdat. Näet ja koet aina jotain mielenkiintoista ympärilläsi.

Liput: perjantai 10€/14€ ja lauantai 15€/19€.

Osta liput täältä!

 

Tärkeät infot

Olemme kasanneet alle kaikki yleisimmät ja tärkeimmät asiat, jotka sinun pitää tietää.

Kartta

canvas_alue_public

Tapahtumapaikan osoite

Jyväskylän Kangas
Kympinkatu 3
40320 Jyväskylä

Miten pääset paikalle

Alueelle pääset kätevästi pyörällä tai kävellen. Alueella on ilmainen vartioitu pyöräparkki.

Katso pyöräreitit Google Mapsista klikkaamalla tästä!

Jos et jaksa kävellä, tai sotkea fillarilla niin pääset myös alueelle ilmaisella junakuljetuksella. Kyseessä on vanha 70-luvun lättähattujuna, johon mahtuu istumaan kerralla reipas 200 ihmistä. Juna lähtee matkakeskukselta Kankaalle lauantaina:
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00

Junassa on yllätysohjelmaa, joten tule paikalle junalla!

Aukioloajat ja ikäraja

Ovet auki:
Perjantai: 20:00 – 03:00
Lauantai: 15:00 -03:00

Ikäraja K-18

Majoitus

Majoituksen saat kätevästi ja edullisesti Omenahotellista. Varaa majoitus tästä.

Lipunmyynti

Perjantain lippu: 10€ ennakkoon, tai 14€ ovelta.
Lauantaina lippu: 15€ ennakkoon, tai 19€ ovelta.
PE+LA lippu: 25€ ennakkoon, tai ovelta 30€.

Katso lippujen ostamisesta täältä.

Liput vaihdetaan rannekkeisiin alueen sisäänkäynnin yhteydessä. Rannekkeella pääset kulkemaan vapaasti alueelta pois ja takaisin.

Mitä alueelle saa tuoda

Pullot ja omat juomat:

Tapahtuma-alueelle ei saa tuoda omia alkoholijuomia, avattuja pulloja tai pantillisia pulloja. Voit tuoda oman tyhjän pantittoman pullon (esim. retkipullo) veden täyttöä varten.

Eväät

Tapahtuma-alueelle saa tuoda omia pieniä eväitä (karkit, sipsit, keksit yms). Alueelta löytyy monipuolinen ravintola, josta saa liha- ja vegevaihtoehdot.

Sateenvarjot

Tapahtuma-alueelle ei saa tuoda sateenvarjoja yleisön turvallisuuden ja keikkojen näkyvyyden takia. Ota mukaan sadetakki. :)

Lemmikit

Tapahtuma-alueelle ei saa tuoda omia lemmikkieläimiä.

Narikka

Tapahtuma-alueella hallin sisällä on vapaaehtoinen narikka. Narikkamaksu 2€.

Maksutavat

Alueen ravintoloissa voi maksaa pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla. Ei lounasseteleillä. Alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti on Minimanilla, joka on auki lauantaina 18:00 asti. Käteisellä maksat alueella kaikista nopeiten ja käteviten, joten varaa sitä riittävästi.

Panttijärjestelmä

Kaikissa alueella myytävissä juomatuotteissa on 1€ pantti, jotta alue pysyisi siistinä. Tuopit, tölkit ja pullot voit palauttaa anniskelupisteille.

Valokuvaus

Valokuvaus henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua tapahtuma-alueella. Irroitettavalla objektiivilla tai jalustalla varustettuja kameroita ei saa aluelle tuoda esittäjien asettamien ehtojen takia. Muista kunnioittaa kanssajuhlijoiden yksityisyyttä.

Ja on enemmän kuin suotavaa käyttää hashtagia #canvasfestival kuvissasi. ;-)

Tupakointi

Lain määräysten mukaisesti tupakoiminen on kielletty kaikkien esiintymislavojen edessä sekä teltoissa ja sisätiloissa. Muilla ulkoalueilla tupakoiminen on sallittua ja alueelta löytyy tuhkakuppeja.

Löytötavarat

Narikka toimii myös löytötavarapisteenä. Sinne voit viedä löytämäsi harhailevat esineet ja käydä tiedustelemassa omia hukkuneita tavaroita. Arvoesineet jotka ei löydä omistajaansaan toimitetaan alkuviikosta Jyväskylän polisiiasemalle.